Op de eerste schooldag werden heel wat boeken, schriften, schrijfgerief,... uitgedeeld. Zelfs de eerste opdrachten werden verduidelijkt. Maar er was natuurlijk ook tijd voor groepsvorming en plezier. 

De 3de graad trok op maandag 4 juni naar de sterrenwacht AstroLAB Iris? De gidsbeurt startte spectaculair met het afschieten van een zelfgemaakt waterkanon. Waw!!!

Daarna maakten de leerlingen kennis met soorten telescopen en kregen ze een demonstratie van de werking ervan.

Kunnen we op alle planeten staan? Hoe leven mensen in een ruimtestation? Hoe is de zon ontstaan? Het zijn maar enkele vragen waarop de kinderen een antwoord kregen. Heel interessant!

Klik op deze link om de foto's en het filmpje te zien.

Op maandag 28 mei legden de leerlingen van de 3de graad van VBS Sint-Juliaan 'Het Grote Fietsexamen' af. De kinderen fietsten langs een uitgestippeld parcours.
Politieagenten en vrijwilligers keken toe of de leerlingen de fietsvaardigheden correct uitvoerden, bijv. arm uitsteken, over de schouder kijken, voorrang verlenen,…
 Alles is goed en vlot verlopen. Sommige leerlingen kregen een paar aandachtspuntjes mee, maar iedereen is geslaagd! Proficiat!
We hopen dat de kinderen nu veilig en alert zullen rijden met de fiets. 
Natuurlijk vragen we aan de ouders om elke gelegenheid te grijpen om hun kind(eren) verkeersvaardigheden bij te brengen.

Klik op de link om een foto te zien.

De leerlingen van de 3de graad in Sint-Juliaan brachten naar jaarlijkse traditie hulde aan het monument Kitchener's Wood. Het monument
herinnert aan de eerste gasaanvallen in WOI op 22 april 1915. Het initiatief voor de plaatsing van dat gedenkteken in 1997 kwam van de
Vrije Basisschool Sint-Juliaan, die reeds jaren met het Canadian-Scottish verbroederd is. Meester Robert (oud-directeur) en Canadees Edward Walshe
kwamen graag duiding geven in de klas en bij het monument zelf.