Lekkere groenten, fruit, zuivel, vlees… tot bij de consument brengen, heeft heel wat voeten in de aarde. Waar komt al dat voedsel vandaan? Hoe wordt het gekweekt, welke producten worden er verwerkt en hoe geraakt het op ons bord? 

Met de 3de graad nemen we deel aan ‘Van veldwerk tot werkveld’. Met dit arrangement doorlopen we de keten van voedselproducenten tot verwerkende industrie. Het arrangement bestaat uit 2 delen:

  • Dinsdag 19 november mochten we op bezoek op de hoeve ‘De Wijngaerdbossen’ in Langemark. Daar werden we hartelijk ontvangen en rondgeleid door Elke Deraedt (jawel, de zus van mevr. Mieke). We namen een kijkje in de melkput, leerden over het voeder en de verzorging van de koeien, losten vraagjes op via infopanelen, gaven kalfjes eten,…
    We werden ook verwend met verse melk, verse frietjes, een ritje in de Manitou,...
    Een fantastische voormiddag!
  • En in januari trekken we naar Roeselare waar we het ‘Joblabo Voeding.

      

Klik hier voor meer foto's.