Programmeren, een ver van je bed show? Helemaal niet! De CodeWise programmeertool en het CodeWise kaartspel maakt programmeren toegankelijk voor iedereen.  Niet alleen erg leerzaam, maar vooral super leuk.

Daarom ging meester Filip met zijn kinderen van het tweede leerjaar aan de slag op de voorlaatste dag van het schooljaar.
De banken werden aan de kant geschoven en in het midden werd het raster uit de CodeWise programmeertool van Prowise uitgeplakt met schilderstape. Een blauw petje, een groene emmer, een paar pantoffels, een zwemband (bedankt Kasper) en een beetje creativiteit, meer was niet nodig om er een leuke en creatieve namiddag van te maken.

CodeWise-kaartenspel

Met het CodeWise kaartspel kunnen leerlingen ”elkaar programmeren”. Op elke kaart staat een opdracht: zing een liedje, spring in de lucht, ga staan of zitten of bepaal een looprichting. Groepjes leerlingen programmeren spelenderwijs een code door de opdrachtkaarten in een bepaalde volgorde te leggen. Een ander groepje controleert of de code juist wordt uitgevoerd. Natuurlijk kun je ook in tweetallen werken. Enthousiaste leerlingen zijn gegarandeerd!

Tot zover het verkoopspraatje van de uitgeverij.
Maar deze keer hebben ze 100% gelijk: spelenderwijs programmeren, samenwerken, controleren, uitvoeren en vooral enthousiaste leerlingen.
Geniet mee van wat onze kinderen klaarspeelden die namiddag via dit filmpje.